7ο Φεστιβάλ ‘Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων’

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Σερρών στο 7ο Φεστιβάλ ‘Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων’

  Το Μουσικό Σχολείο Σερρών, με μια ευρεία αντιπροσωπευτική ομάδα 80 μαθητών και μαθητριών, συμμετείχε στο 7ο κατά σειρά Φεστιβάλ Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων Ξάνθης το οποίο πραγματοποιήθηκε την περίοδο 5-8 Μαΐου 2022 στη γενέθλια γη του Μάνου Χατζιδάκι, που συνδιοργανώθηκε μαζί με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης καθώς και με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Αβδήρων.

Η ομάδα των 80 παιδιών αποτελούνταν από 3 διαφορετικά σύνολα (της χορωδίας, της ευρωπαϊκής ορχήστρας με θέμα “Η μουσική μέσα από τα soundtrack” και του ευρωπαϊκού συνόλου με αποσπάσματα από το χαμόγελο της Τζοκόντα του Μάνου Χατζιδάκι) και έλαβε μέρος στα μουσικά σύνολα της ευρωπαϊκής ορχήστρας μαθητών Μουσικών Σχολείων υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου συνθέτη Νίκου Κυπουργού. Κατά τη διάρκεια των ημερών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες και να συμμετάσχουν, επίσης, σε βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια επιφανών μουσικών.

Την Παρασκευή 6/5/22 τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου Σερρών, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Χαριλάου Κουλούρη, Βοσκίδου Ευδοκίας, Αθανασίας Λιόλιου, Βάσιλα Ειρήνης, Αλκιβιάδη Καρυζώνη, Μέγγου Χριστόδουλου, Παπαπαρασκευά Νικολάου, Φούρλα Στυλλιανής και Τζούμα Άννυς πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστές εμφανίσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης και στην Παλιά πόλη, αποσπώντας το ένθερμο χειροκρότημα των θεατών.

Η τελετή λήξης το βράδυ του Σαββάτου, απαρτισμένη από την Ορχήστρα και Χορωδία  των 25 συμμετεχόντων Μουσικών Σχολείων αλλά και ενός σχολείου από τη Ρουμανία, και με πάνω από 1200 άτομα στη σκηνή, αποτέλεσε το σημαντικότερο γεγονός του Φεστιβάλ, δημιουργώντας ένα ιδιαιτέρως  συγκινητικό αποτέλεσμα στην Πλατεία Δημοκρατίας. Ακολούθησαν οι συναυλίες των επί μέρους βιωματικών εργαστηρίων στις οποίες τα παιδιά παρουσίασαν τα έργα τα οποία προέκυψαν από τη σύντομη αλλά καθ’ όλα γεμάτη εμπειρία τους μέσα από το φεστιβάλ.

Η γενική πρόβα και η παράσταση μεταδόθηκε μέσω live streaming, σύνδεσμο των οποίων μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων, 2 έως 7 Μαΐου 2022. - YouTube

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ξάνθης, Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και τον διευθυντή του Χρήστο Βαρδικελδόγλου αλλά και τους εθελοντές, η πολύτιμη βοήθεια των οποίων ήταν καταλυτική στην ομαλή και επιτυχή διενέργεια του φετινού φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε, επίσης τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, για την συνεργασία, τον κόπο και την προσήλωσή τους σε αυτό το εγχείρημα καθώς και για την απροβλημάτιστη και εξαιρετική συνεργασία τους, τόσο στην πόλη της Ξάνθης όσο και κατά τη διάρκεια των πολύωρων προβών πριν από το Φεστιβάλ.

            Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

            Βάσιλα Ειρήνη

            Καρυζώνης Αλκιβιάδης

            Κουλούρης Χαρίλαος

          Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί:

            Βοσκίδου Ευ.

            Λιόλιου Α.

            Μέγγος Χ.

           Παπαπαρασκευάς Ν.

           Τζούμα Α.

           Φούρλα Σ.

           

Στοιχεία για το Φεστιβάλ 2022-Αναλυτικό Πρόγραμμα-Αφίσα

Φεστιβάλ 2022 – Ξάνθη – Πόλις Ονείρων (wordpress.com)

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας...

  • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

  • 23210-35353

  • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

  • serresmusicschool@gmail.com

 

                Η Διευθύντρια

 Δρ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35