«Στρώσε το στρώμα σου για δυο»

Παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος «Διαθεματικές (δια)συνδέσεις

με αφορμή το Χορό του Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη»

Μουσικό Σχολείο Σερρών 17/05/2022

 

Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Σερρών ερμηνεύουν το τραγούδι «Στρώσε το στρώμα σου» (Μ. Θεοδωράκη – Ιάκωβου Καμπανέλλη) στο πλαίσιο παρουσίασης του Πολιτιστικού Προγράμματος «Διαθεματικές (δια)συνδέσεις με αφορμή το Χορό του Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη».
Το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στη θεατρική παράσταση «Η γειτονιά των Αγγέλων» στις 4 Οκτωβρίου 1963, στο θέατρο Κοτοπούλη-Rex. Στην παράσταση αυτή τραγουδούσαν ο Νίκος Κούρκουλος, ο Βαγγέλης Σειληνός και ο νεαρός τότε τραγουδιστής Γιάννης Πουλόπουλος.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την εξαιρετική ερμηνεία τους! Συγχαρητήρια στην ερευνητική ομάδα του προγράμματος (μαθητές/τριες Αρμονίας), στον Δημήτριο Μονόχειρ που έφτιαξε το υπέροχο σκίτσο από κάρβουνο και αναπαριστά τη σκηνή του χορού, στην Αλεξάνδρα Μαραντίδου για την εξαιρετική ζωγραφιά της. Συγχαρητήρια στη χορωδία, τους μαθητές του φωνητικού συνόλου του Λυκείου (κ. Βάσιλα) και στους μαθητές μου της θεωρίας (γ γυμνασίου) και της Αρμονίας (Α Λυκείου).
Η κυρία Βάσιλα και εγώ (ως υπεύθυνοι του προγράμματος) θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο πολιτιστικό πρόγραμμα, την κυρία Ελένη Ναουμίδου για την εξαιρετική συνοδεία στο πιάνο, την κυρία Κυριακή Κεραμιτσή για τη διδασκαλία του χορού, τον κύριο Χρήστο Χαλκιαδάκη για τη ρύθμιση του ήχου και τον κύριο Αλέξανδρο Μπλέτσο για τη λήψη του βίντεο.
Καλή ακρόαση και καλή θέαση!
Δείτε το σχετικό βίντεο.
Διαβάστε τα κείμενα του προγράμματος:  κείμενο 1        κείμενο 2.
2
 
1
 

Επικοινωνήστε μαζί μας...

  • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

  • 23210-35353

  • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

  • serresmusicschool@gmail.com

 

                Η Διευθύντρια

 Δρ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35