Ανταλλαγή μαθητών-αδελφοποίηση σχολείων

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, τον Μάρτιο 2024, η ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των τριών σχολείων, του Μουσικού Σχολείου, του 4ου ΓΕΛ Σερρών και του Liceo Scientifico annesso al Convitto Nazionale “Principe di Napoli” της Ασίζης, που μετράει σχεδόν 17 χρόνια.

Πρώτα υποδεχτήκαμε στην πόλη μας τους Ιταλούς μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι γνώρισαν τη θερμή ελληνική φιλοξενία στις ελληνικές οικογένειες, όπου διέμειναν. Με ποικίλες περιηγήσεις στην πόλη των Σερρών, της Θεσσαλονίκη, στο Σπήλαιο Αλιστράτης, τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων οι φίλοι μας Ιταλοί γνώρισαν και ξεναγήθηκαν σε εμβληματικά μέρη και μνημεία της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού του νομού μας και της ευρύτερης περιφέρειας της Κ. Μακεδονίας. Ξεναγήθηκαν στα ελληνικά σχολεία κι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το σχολικό περιβάλλον, τη σχολική ζωή και τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ακολούθησε η επίσκεψη των Ελλήνων μαθητών και συνοδών στην Ασίζη, όπου μας περίμενε απαράμιλλη φιλοξενία από τους εταίρους μας Ιταλούς. Οι μαθητές αλληλοεπίδρασαν μεταξύ τους με πολλούς τρόπους, συμμετέχοντας σε ομαδικά παιχνίδια γνώσεων στο Ιταλικό σχολείο, σε «κυνήγι θησαυρού», κατά το οποίο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής της Ασίζης. Δύο ημερήσιες εκδρομές με αναλυτική ξενάγηση στη Φλωρεντία και την Περούτζια ολοκλήρωσαν την όμορφη διαμονή μας στην Ιταλία.

Με όμορφα συμβολικά δώρα, θερμές χειραψίες και πολλή συγκίνηση ανανεώθηκε εκατέρωθεν η υπόσχεση να συνεχιστεί περαιτέρω και να υποστηριχτεί ο θεσμός αυτός της Αδελφοποίησης των τριών σχολείων, ως μια πολύτιμη γλωσσική και πολιτισμική εμπειρία για τους μαθητές, καθηγητές και τη Διοίκηση των σχολείων μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας...

  • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

  • 23210-35353

  • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

  • serresmusicschool@gmail.com

 

                Η Διευθύντρια

 Δρ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35